A csakrák: A második csakra ( szakrális / szexcsakra )

A csakrák: A második csakra ( szakrális / szexcsakra )

April 05, 2020

A második csakra: szakrális, szexcsakra vagy szvádhisthána csakra

 

A szexcsakra felelős az élet élvezetéért, a párkapcsolati problémákért, érzelmi problémákért, félelmekért, szexuális problémákért és minden családi minta, családban megélt törés, szülői minták ehhez a csakrához rendelhetők. Bármely emberi kapcsolatban megélt sérülés, blokkolja ennek a csakrának a működését. A befogadás, megtisztulás, érzelmek kifejezése, elfojtása, és az érzelmi egyensúly témaköre lép be az életünkbe a kettes csakrán keresztül.

 

 

Kérdések önmagunkhoz:  ( ha bármely pont megérint, érdemes foglalkozni a szexcsakráddal )

-Bőségben élek-e, öröm és beteljesedés jellemzi a életemet, vagy a szenvedés és a mártírszerep bukkan fel bizonyos életterületen?

-Sajnálod-e magad valamiért?

-Panaszkodsz-e?

-Hiszed-e hogy a sorsod a kiérdemelt boldogság és nem a boldogtalanság?

 

Tulajdonság: Az erővel és az akarattal áll kapcsolatban. Gyógyítása megszünteti a tehetetlenség rendezetlenség érzését, valamint a másik feletti dominencia igényét. Ha egyensúlyban van, akkor irányítani tudjuk életünket, erőnket a közjó érdekében tudjuk működtetni.

Intimitás, érzékek, energiaszint, étvágy.

 

Elhelyezkedése: nemi szerv és a köldök között, a keresztcsonttal áll kapcsolatban és előre nyílik.

 

Testrészek: a medence területe: ivarszervek, vese, hólyag, mindennemű testfolyadék (vér, nyirok, emésztő nedvek, sperma), gerincoszlop keresztcsonti szakasza, medence, női ciklusok, húgyhólyag, kiválasztás.

 

Ásványa: aventurin, borostyán, citrin, holdkő, jáspis, karneol, topáz.

Színe: narancssárga

 

 

A szakrális csakra mentális betegségei:

-szexuális problémáim vannak, gyakran van bennem egy kiélégületlenség érzés

-hiányzik belőlem az életöröm és a vitalitás

-nehezemre esik kreatívnak lenni, hiányzik belőlem a teremtő erő, gyakran blokkolva érzem magam

-szeretnék több élvezetet és szenvedélyt megélni

-nagyon féltékenyen reagálok, ha a partnerem mással flörtöl

-gyakran fáj a keresztcsontom tájékán, feszültség van az alsó deréktájamon

-hajlamos vagyok a különböző medencetáji megbetegedésekre, mint pl. húgyhólyag vagy vesegyulladás, prosztata problémák vagy menstruációs zavarok

 

A szakrális csakra fizikai betegségei: medence fájások, vizelési problémák,  alsó hát, ülőidegzsába (isiász), szexuális zavarok

 

Harmonikus működés: alkotás, kreativitás, termékenység, érzelemgazdagság, érzékiség, lelkesedés, nem fél kimutatni érzéseit, teremtő energia, produktivitás, érzékenység, elégedettség, magas teljesítőképesség, erős érzelmi kifejeződés.

Túlműködés: érzelmileg kiegyensúlyozatlan, fantaszta, befolyásolható, szexuálisan túlfűtött.

Alulműködés: elfojtott, visszafogott érzelmek, ridegség, önbizalomhiány, túlérzékenység, túl szigorú önmagához és másokhoz, féltékenység, magányosság.

Hangterápia: a zene formája: a második csakra aktivizálásakor segítséget nyújt mindenfajta pergő zene, amely életörömöt sugároz magából. Ide tartoznak még a pergő ritmusú néptáncok és a páros táncok is, valamint minden olyan zene, amely érzelmeinket megmozdítja. A szakrális csakra megnyugtatására és harmonizálására a madarak éneke, a természetes víz csobogása, de egy szobaszökőkút halk duruzsolása is pozitívan hat.

 

FELADAT: MEGTANULNI URALNI A VÁGYAINKAT