A csakrák: Az első csakra ( gyökércsakra )

A csakrák: Az első csakra ( gyökércsakra )

April 01, 2020

Első csakra-Gyökér csakra

 

A gyökércsakra felelős a bizalom, bizalmatlanság, stabilitás, biztonság,  bizonytalanság témaköréért.

A fizikai lét igenlése, a lelkesedés, az életöröm, vagy annak hiánya, a melankólia, kedvetlenség,  állandó fáradtságérzet rendelhető ide.

 

Kérdések önmagunkhoz:  ( ha bármely pont megérint, érdemes foglalkozni a gyökércsakráddal )

 

-Van-e elegendő erőd a megvalósításhoz? Anyagi biztonságban érzed-e magad vagy félelmek gyötörnek?

-Bízol-e a sorsban, az emberekben a jövődben vagy aggályok, kétségek gyötörnek?

-Egészséges vagy-e?

-Áldozatnak érzed –e magad életed bármely területén?

-Felelősséget vállalsz-e magadért és a tetteidért?

-Bízol-e abban, hogy mindig minden a rendelkezésedre áll, ha szükséged van rá?

 

Tulajdonság: Az alapokkal és a túléléssel van kapcsolatban. Elzáródása esetén félelmet okoz és a „harcolj vagy menekülj” mechanizmust indítja be.  Ennek a csakrának a meggyógyítása megszabadít a félelmektől.  Nagyobb biztonságban érezzük magunkat, összefogottabbakká vállunk és biztos lábakon állhatunk a Földön.

Elhelyezkedése: A gerincoszlop alsó része. Végbélnyílás és a nemi szerv között, a farokcsonttal áll összeköttetésben és lefelé nyílik.

Testrészek: minden ami szilárd, tömör: gerincoszlop, csontok, fogak, körmök, végbélnyílás, végbél, vastagbél, prosztata, vér és sejtképzés.

Ásványa: hematit, fekete turmalin, agate, vér jáspis, gránát, rubin, vörös korál

Színe: Tűzpiros

A gyökércsakra fizikai betegsége:

 

 A gyökércsakra betegségei az életenergia nem optimális áramlásával kapcsolatos, melynek oka általában a külső-belső stressz.

Az alábbi betegségek adódhatnak a gyökércsakra nem megfelelő működéséből:

 aranyér, bélgyulladás, gerincproblémák, mozgás szervi betegségek-reuma, izületi gyulladás, székrekedés, hasmenés, gyulladások, fogínygyulladás, kövesedés (vese, epe ,hólyag ), derékfájás, izomgörcsök,  immunrendszer zavarai, herpesz, rák, drogfüggőség, vérszegénység, vastagbél és végbél betegségei, vérnyomás problémák, végtagok hideg érzete, vizelési problémák, hólyag és veseproblémák.

 

A gyökércsakra lelki betegségei:

 

-Depresszió: A valódi depressziót –ellentétben a depresszív hangulattal-terápiásan kell kezelni. Ez a betegség a gyökércsakra energetikai zárlatára vezethető vissza.

-Alvászavarok: gyakran a stressz tünetei, és annak a jele, hogy nem tudsz átkapcsolni az aktív fázisról a passzívra.

-Fogbetegségek:  A fogak állapota  a vitalitás kifejezője. Ha fogproblémáid vannak, akkor energia hiányban szenvedsz, és elnyomod agressziódat. Nem engeded problémáidat a felszínre jutni.

-töblet energia esetén: egoista, uralkodó, szadista

 

-energiahiány esetén: bizonytalanságérzés, falánkság, félelmek, félreértettség érzés, mazochizmus,  önbizalomhiány, sikertelenség, szexuális kedvetlenség, szégyen, szeretetre való méltatlanság érzése

 

 

Hangterápia:

 

" A monoton, de ritmusos zene is képes serkenteni a gyökércsakra működését. Erre természeti népek ősi zenéje a legalkalmasabb. A zene mellett táncaik is arra irányulnak, hogy a természet és az emberek őserői között kapcsolatot hozzanak létre. A gyökércsakra harmonizálásához felhasználhatjuk a természet hangjait is."

 

 

FELADAT: MEGTANULNI, HOGY BÍZZUNK ABBAN, HOGY AZ ANYAFÖLD JUTTAT MAJD ANNYI ENERGIÁT ÉS ANNYI ANYAGI JAVAT AMENNYIRE SZÜKSÉGÜNK VAN